18
Jan
09

baca buku ape sekarang?!

“baca buku ape sekarang?”

sentap aku bila ditanya sedemikian oleh seorang teman…huhu….kesebokan aku menyebabkan aku terlupa ngan buku2 yang aku beli tapi tak bace g…(alasan!) jadi…aku ambil kesempatan mencari bahan2 bacaan dalam haddisk aku disaat aku free di opis(susah gile nak cari waktu free tu)…

sungguh kesebokan yang teramat sangat….

STRESS???

maseh belom tahap kritikal….pernah satu saat aku agak LOST ngan jobscope yang diberi,datang satu sentuhan dari tangan seorang ibu….kerja aku? = menguruskan visa2 pelajar foreigner dan keluarga mereka…(VISA LADY:thats my new name there=)…… ketika aku disoal bertubi2 oleh seorang ibu pelajar yang asalnya dari USA…datang seorang ibu pelajar lain menggenggam tangan aku…seakan memberi semangat kepadaku..(mungkin dia faham aku orang baru)..ibu yang asalnya dari CANADA menjawab tenang dari pihak aku sambil tersenyum….

YA ALLAH…aku kagum dengan kebesaranMU…betapa luasnya KASIH SAYANG DAN UKHWAH ISLAM yang RASULLULLAH sebarkan ini….

aku teringat bos aku cakap…

“kerja kat sini kebanyakan kita buat kerana ALLAH…segalanya ikhlas kerana ALLAH…gajinya mungkin kecil, tapi selebihnya ALLAH yang akan balas….walaupun gaji kecil…tapi sentiasa cukup dan tak pernah tak cukup…semuanya hasil keikhlasan kita kepada ALLAH…”

aku tak nafikan kenyataan yang bos aku bagi tu… sungguh aku melaluinya time blajaq dulu…time aku bersama comrade dulu….alhamdulillah…soal duit,jangan jadikan ia satu masaklah..Allah ada…sentiasa ada…InsyaALLAH…

environment yang baik….aku bersyukur kepada ALLAH….

sementara aku boleh berbakti disitu,akan aku perah keringatku di situ…

kesebokan ku? bila aku boleh abeh baca buku2 itu?

huuuuuu……

bahan ilmiah dalam harddisk ni pun banyak…terlupa aku baru ambek bahan ilmiah tambahan dari rumate aku sebelom grad dulu…Demi masa…..Aku cuba curi masa2 itu….

wuuuuuuuu…

terima kasih teman kerana mengingatkan ku….


0 Responses to “baca buku ape sekarang?!”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: