06
Mar
09

~1000001 kisah dalam setiap gambar~

Assalamualaikum… Lama tak update ni…Idea kering dek events yang dah around da corner, otak dah diperah untuk penulisan lai menyebabkan ia kering untuk penulisan disini,heee…Nak share pengalaman baru, tapi masih belum jumpa cara yang sesuai untuk disampaikan…..hmmmm….nanti akan dihasilkan insyaALLAH….
Tatkala menatap laptop ni di malam hari ni…dapat email dari sahabat…kawan2 COMRADE sudah berangkat dan mungkin sudah sampai (nak tanya HP tetinggal kat opis pulak,haih) ke asrama sg. Ruil… Cemburu menusuk jiwa… Takpe,mereka beribadah…aku juga akan melakukan yang sama walaupun konteks nya berbeda…hmmm…
TERUSKAN PERJUANGAN!!!!!….
Lantas jari ini membuka MY PICTURE dan click  pada folder COMRADE… Di bawah adalah hasilnya… Jauh disudut hati benar aku sangat RINDU pada kalian (jiwang plak…haih)..
Dah ar…merapek dah ni….Nak tido awai…sok de program plak…baju tak gosok g…tudung tak gosok g..(hehehe,ni ah die org pompuan…heh)
Layan je lah gambaq ni….
Saje aku abadikan dlm blog ni…kalau blog ni tak hilang sampai kiamat….boleh la anak cucu cicit coyet ciyot cocot (rekaan semata mata) mengenali mak nenek moyang onyet dorang…
dah3…
layan..
time kat kg.Teji

time kat kg.Teji

time kat batu2 di teji...heee...ade sejarah ketika ini...aish...

time kat batu2 di teji...heee...ade sejarah ketika ini...aish...

orang asli....ngeeeee

orang asli....ngeeeee

time ni dah tak larat nak jalan p hiway kat atas tu...so kami amek keputusan untuk panjat tangga air ni...

time ni dah tak larat nak jalan p hiway kat atas tu...so kami amek keputusan untuk panjat tangga air ni...

jeng jeng.....kami bejaya!!! ahaks... walopon kat tengah2 dah hamper tewas...

jeng jeng.....kami bejaya!!! ahaks... walopon kat tengah2 dah hamper tewas......

bawaku terbang!!!!!!!!!!!!!!

bawaku terbang!!!!!!!!!!!!!!

pit stop di kg. kenang.....banyak kejadian selepas itu...huuuuu

pit stop di kg. kenang.....heading to meet 'uncle husin'...banyak kejadian selepas itu...huuuuu...

.....angkor wat dibelakang kami,..heh

.....angkor wat dibelakang kami,..heha

awek kemboja temporary..ngeeee

awek kemboja temporary..ngeeee

bile budak2 RND dah leteyh....

bile budak2 RND dah leteyh....

heeeeeeee

heeeeeeee

perjalanan ke rumah ALLAH di dalam gelap gulitata....

perjalanan ke rumah ALLAH di dalam gelap gulitata....

Harun Al-Rashid adalah pemerintah di zaman Umayyah…Beliau mendirikan solat sunat sebanyak 200 kali sehari walaupun beliau cukup sibuk sebagai pemerintah… Sungguh kita tak boleh menjadikan alasan sebok di tempat kerja @ banyak esaimen @ sebok ngan itu ini sebagai penghalang untuk kita beramal…. Sunguh maut mengintai kita di setiap sudut…APA YANG KITA NAK PERSEMBAHKAN KEPADA ALLAH setelah PELBAGAI NIKMAT ALLAH PERSEMBAHKAN KEPADA KITA….
lakukan segala dengan niat HANYA KERANA ALLAH…
“Orang yang suka memberi yg diciptakan oleh Allah  merupakan orang yang memiliki kebaikan  dAn pemberian yg agong,dimana dia dlm hidupnya selalu memberikan fikirannya untuk mengelola bumi ini dgn sebaik-baiknya, dan setelah mati akan memberikan kepada bumi kesan-kesan yang indah dan bahagia”
SEKIAN
~SELAMAT BERAMAL DENGAN IKHLAS~

0 Responses to “~1000001 kisah dalam setiap gambar~”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: